10 enkle måter å pynte til jul

31.10.2022

November nærmer seg og for mange av oss juleelskere betyr det at vi enten planlegger å pynte til jul eller begynner å pynte allerede i november! I dag ville jeg dele 10 enkle måter å pynte til jul på bloggen. Enten du er klar til å gå "all out" til jul eller bare vil ha noen små grep, er det noe her for enhver smak!  Jeg håper dette inspirerer deg til å dekorere hjemmet ditt til høytiden.

1. Bruk girlander eller krans og bring automatisk  julen inn i ethvert rom i hjemmet ditt. Det som er bra er at du kan tilpasse det til din vanlige dekor. Hvis du har rom i huset der det ikke er kjempe varmt som for eksempel en gang, er girlander og krans av ekte gran fantastikk å bruke. De vil vare lenge og drysse mindre siden det er plassert kjølig. På den måten vil du få den nydelige lukten som også minner om jul. 

2. Enkelt borddekorasjon. Hvis du pynter tidlig til jul fant jeg ut at det er viktig at pynten du setter på spisebordet kan lett fjernes. Slik at en lett kan bake kaker med sine barn eller dekke på når man får besøk. 

3. Ta fram juleservice tidlig. Ofte sparer vi juleservice til gjerne julaften, men jeg syns vi skal nyte det gjennom hele desember og gjerne før. Enda bedre- samler du på julekopper? Sett koppene med julemotiv på ei hylle og du vil få en nydelig pynt for denne julesesongen.

4. Legg til julekuler i vaser for et lite snev av jul. Jeg elsker å sette julekuler og andre ornamenter i krukker og vaser; med eller uten batteridrevne lys vil det se magisk ut. 

5. Putetrekk med julemotiv er en rimelig måtte å pynte til jul og som forvandler hjemme ditt raskt til julehøytiden. Ta gjerne frem en koselig pledd og få et koselig preg av jul!

6. Å bruke dekorasjonsbånd som pynt er en av mine favoritt rimelige måter å få frem julestemning i hvert rom. Jeg liker best å jobbe med dekorasjonsbånd med ståltråd i. Båndet kan legges til kransen eller salongbordet for et morsomt og festlig midtpunkt!

7. Pynt med bøker. Har du noen julebøker hjemme kan disse brukes som julepynt. De ser ofte veldig fint ut i hyller på veggen eller på stuebordet. 

8. Et av mine tips er å sette ut små juletrær: De små trærne er alltid lettere å få frem enn de store juletrærne. Spesielt viktig for dere som pynter hoved juletre på lillejulaften. Start med å legge til et lite juletre her og der! 

9.  Sett opp en varm kakaobar. Hvem er det som ikke liker varm kakao med krem og pepperkakesmuler? Dette er en super morsom måte å legge til juledekor som alle kan nyte.

10. Batteridrevne lys er en stor del av vår julepynt. Det gjør julepynten mer nostalgisk og gjennomført. Jeg legger de i vaser, skåler eller bak pynten. Når alle lys er av i stuen bringer små ledd lys magisk julestemning.