10 favoritt jul i heimen sine julesanger

06.10.2022
Julen er for veldig mange den mest fantastiske tiden på året. Fra å spise uendelige mengder julekaker og julemat til å kunne glede seg til gaver og familietid. Vi syns at julemusikk er det som gjør adventstiden enda mer magisk. Enten du er i bilen på vei til jobb eller hjemme, alene eller sammen med familien, er musikk en sikker måte å komme i julestemning. 


Last Christmas av Wham!

En ballade om en dødsdømt romanse, «Last Christmas» spilles jevnlig over hele verden i julen.  George Michaels stemme vil alltid være assosiert med julen selv om han synger om mislykket kjærlighetshistorie. Sledeklokkene og synthene topper det også.

All I Want For Christmas Is You av Mariah Carey

Denne sangen er absolutt en av de største julelåtene som noen gang er skrevet, 'All I Want For Christmas Is You' er en av Mariah Careys største utgivelser noensinne og nådde nummer én i en rekke land rundt om i verden, og slo faktisk den nevnte 'Last Christmas i Storbritannia. Mariah Carey har til og med blitt hyllet som julens dronning. For å si det slik: Hvis du lager en julespilleliste, må den ganske enkelt inneholde litt av Mariah.

Santa Claus is Coming to Town av Jackson 5

Vi har blitt oversvømmet med forskjellige versjoner av dette sporet siden den første utgivelsen, men originalen er fortsatt og vil alltid være den beste. Med den enormt talentfulle Jackson 5, var den en spesiell favoritt blant den yngre generasjonen.

Himmel på jord av Stavangerkameratene

Himmel på jord er en julesang, komponert av Amund Enger, tekst av Jan Vincents Johannessen. Den ble opprinnelig skrevet som en hyllest til predikanten Aage Samuelsen, som et bidrag til TV2s julesang-konkurranse. Blant annet har Maria Arredondo og Kurt Nilsen spilt den inn, men jeg syns Stavangerkameratene bringer frem julestemninger på en utrolig fin måte. 

Driving Home for Christmas av Chris Rea

«Driving Home for Christmas» av Chris Rea ble vist i mange TV-reklamer spesielt gjennom årene, og klarte til og med å knekke Norges hitlister da den ble utgitt. Et ganske cheesy spor som inneholdt den husky stemmen til Chris Rea, "Driving Home for Christmas" er nok et stykke julemusikk som vi alle hører år etter år.

Rockin' Around the Christmas Tree av Brenda Lee

Det er ikke mange som vet at Brenda Lee var jøde og ikke feiret jul, ønsket låtskriver Johnny Marks å unne oss andre noen av hans musikalske kreasjoner med juletema. Mannen bak slike som «Rudolph, The Red-Nosed Reindeer» og «I Heard The Bells of Christmas Day» er også hjernen bak dette klassiske nummeret. Denne sangen var kjempe populært i vårt hjem blandt våre barn. 

Vi tenner våre lykter

Denne sangen er skrevet av Bjørn Rønningen. Denne sangen ble innspilt av barna i Episode 16 i Jul i Skomakergata på NRK i 1979. Den ble først innspilt av Nora Brockstedt, men Sølvin Refvik og Hilde Myran sin versjon er nydelig også. 

It`s the most wonderful time of the year av Andy Williams

En av de lykkeligste julelåtene noensinne. Denne låten ble spilt inn av Andy Williams tilbake i 1963 for hans julealbum det året. Denne må man bare ha på julelisten. Med tiden har den blitt en av tidenes standard julesanger.

Christmas (baby please come home)  av Darlene Love

Denne sangen ble opprinnelig inkludert på samlealbumet fra 1963, A Christmas Gift for You fra Philles Records og produsent Phil Spector. Den var ment for Ronnie Spector men klarte ikke å legge så mye følelser i sangen som nødvendig. I stedet ble Darlene brakt inn i studio, og det ble en av hennes signaturlåter. Denne sangen minner meg mye om "Love Actually" som er en av mine alle tiders favoritt julefilmer. 

En stjerne skinner i natt

Dette er norsk julesang med tekst av Eyvind Skeie og melodi av Tore W. Aas. Sangen ble først utgitt på plate med Oslo Gospel Choir i 1992, på musikkalbumet Tusen julelys. Melodien ble først skrevet av Tore W. Aas, som så spurte Eyvind Skeie om å lage en tekst. Oslo Gospelkor var da allerede i studio, så teksten ble til forholdsvis raskt. Det er jo ikke rart at denne låten har i senere tid blitt spilt inn av mange artister blant annet  Marlin Reitan og Maria Arredondo. Del gjerne innlegget til Jul i Heimen og kommenter hva er dine favoritt julesanger 🎄 


Når begynner du å høre på julemusikk? Blir du noen gang lei?