10 ideer til hva du kan legge i julestrømper

22.11.2022

Vi har to barn i hus (snart tre) og de har ulike interesser og aldre. Men det er flere ting de har til felles når det gjelder juletradisjoner og det er at de, selv om de er ganske store, gleder seg til julestrømper på julaften. Det er også viktig at alle i hus får sin egen julestrømpe og ikke bare barna ! Så her er mine tips til hva du kan legge i julestrømper. 

1. Muligens litt kjedelig, men jeg legger alltid en ting de trenger i strømpen. Det kan for eksempel være ny tannkost, hårgele, barberhøvel eller batterier. Tenk på at det du legger oppi skal være nyttig for den som "eier" strømpen. 

2. Julegodteri og sjokolade. Det er nok en klassikker å legge i julestrømpen; man klarer ikke å lure seg unna den. Mine i huset blir kjempe skuffa om de ikke finner noe godt i strømpen som de kan nyte fram til julemiddag. Jeg prøver så klart å legge i godteri jeg vet de liker og mulig noe i form av et lite juletre, nisse eller pepperkaker. Det er jo tross alt julaften. 

3. I senere åra har jeg hatt et lite julepynt i sokken. Guttene våre har hver sin eske med julepynt som de får med seg når de flytter ut. De bryr seg kanskje ikke nå veldig om det men de gliser hver gang de finner julepynt blant alt annet godt. Det kan være en liten nisse, julekule eller juletrepynt. 

4. En film. Det er jo ofte slik at julaften er ofte en lang dag og spesielt for de som gleder seg ekstra mye til å åpne gaver på kvelden. Vi ser "tre nøtter til Askepott" på julaften, men vi legger en julefilm i julestrømpen som vi kan se sammen i løpet av julen. 

5. Noe de kan lese. Vi som mennesker er forskjellige og noen liker å lese mer enn andre men vi har jo våre interesser og det er jo utrolig koselig å gi bort noe som kan leses. Det finnes jo mange muligheter som bøker, blad, bil/mc magasin, tegneserie eller manga. 

6. Julebrus på boks. Det går jo sammen med julegodteri, er du ikke enig? 

7. Avhengig av hvem det er så kan du legge i kakao, te eller julekaffe. jeg har pleid å lage en pose med kakao og mini marshmellows som en bare tilsetter varmt vann. Enkelt og godt. 

8. En liten gave. Det har variert fra år til år om hva denne gaven er, men vi har ofte tenkt at barna spesielt kan få noe som holder de opptatt fram til julemiddagen. Når de var mindre var det kanskje kortstokk eller yatzy, og nå når de er større har det ofte vært et spill de ønsker seg. 

9. Candy cane - sukkerstang eller poklagris som noen kaller de. Vi har jo hatt det som en tradisjon om å ha dette i julestrømpen. Noen henge det på treet sitt (har jeg nevnt at alle i hus har sitt eget juletre?), men andre spiser det opp. 

10. Og må nevne at vi har en hund og en katt som vi anser som familiemedlemmer. Og det er jo klart at de også får julestrømpe. Her er bare fantasien som stopper deg, men her er noe vi har lagt i deres strømper: morsomme kostymer med julemotiv, leke, ball og noe godt å spise. Tenk at dyrene våre ikke skal ha sukker, så velg julegodis som er egnet for dem.