Blek konglene selv

03.11.2021

For en del år tilbake bleket jeg kongler for første gang og ble absolutt forelsket. De blir ekstra fine da, og det beste med det er at de tar til seg klor forskjellig. Noen blir mer hvite og beige, men andre får en grålig farge. Du vil trenge: kongler, klor, stort glassbeholder eller bøtte. Du skal helle i mye klor og dekke konglene helt. Du kan helle i litt vann i hvis du vil, men det svekker bleking effekten.

Jeg har planlagt å bruke disse konglene på julekransen, og har derfor valgt å bleke kongler i forholdsvis små størrelser.  

Det er som sagt best å bruke et stort glassbeholder da de tåler klor godt, men som du kan se på bildet under brukte jeg ei svart bøtte fordi jeg ikke bryr meg om den blir bleket av klor. Sett bøtta ut, men helst under et tak. Det kan være nødvendig at du setter noe tung over konglene slik at de holder seg under væsken fram til de lukker seg.  

La konglene ligge over natten (de kan ligge i klor opp til tre døgn).  Skyll de godt av med vann og la de tørke. Hvis du er like utålmodig som meg, så kan du legge de i stekeovnen på 60 grader. De vil åpne seg igjen når de er helt tørre, bare husk å snu de innimellom.