DET KAN IKKE BLI FOR MYE JUL

18.12.2021

Som lovet vil jeg vise dere vårt hjem som var ferdig pyntet til jul (for lenge siden). Vi pynter som regel siste uken i november. Nå tenker dere sikkert det er alt for tidlig og unødvendig. Ja, jeg vet, kanskje det er litt tidlig, men jeg elsker alt med jul samtidig som jeg liker å ha gleden av julepynten lengst mulig fordi det tar oss ei uke minst til å pynte hele huset. Når dere ser alle bildene vil dere skjønne hvorfor det tar så lang tid hehe. Med tanken på hvordan de to siste årene har vært og etter alt vi har gått gjennom kan ikke julepynt gjøre det verre, kun bedre! Er du ikke enig? 

Vi har til sammen 6 juletrær i år. 5 av seks er kunstige og et ekte grantre. Jeg er jo heldig som har en samboer som ikke bare aksepterer min galskap, men  til og med hjelper med å pynte, bærer esker og lager julestemning sammen med meg. Vi begynner alltid med å pynte juletre i stua- det tar lengst tid. 

Når vi er ferdig med pynting av treet vårt og stuen, er det tid til en pause. Da ordner samboeren min julegløgg; det har blitt en tradisjon. Etter en god  pause fortsetter vi med pynting. Vi setter opp julegardiner, har på juleputetrekk, pynter i spisestuen og kjøkkenet. Må innrømme at jeg har lyst å gjøre det litt annerledes på kjøkkenet neste år. 

I bildene under vil dere se juletre nr. 2. Åh det er noe annerledes men magisk med dette treet. Her bruker vi farga julelys og floss hatt. Dette treet har litt disney feel. 

Det er først i år at jeg liker godt hvordan soverommet ble pyntet til jul.  Soverommet ble ikke akkurat prioritert i flere år, men de siste to årene har vi prøvd å skape en lun og deilig julestemning. Det kommer kanskje ikke som en sjokk at vi har et juletre på soverommet også? Vi valgte å bruke gull, sølv og kobber som fargetema på soverommet med et lite snev av rødt. Så her er juletre nr 3 :) 

Vi har to gutter i hus og de har hver sitt tre i kjelleren. Helt ærlig så er ikke jeg helt fornøyd med julepynten i kjellerstuen, men det er et prosjekt til neste år. Under ser dere juletre nr 3 og nr 4 :)

I år fikk jeg drivhus til bursdag. Jeg hadde ønsket meg drivhus i flere år siden jeg liker hage og har en del planter som må overvintre frostfritt, men må innrømme at jeg hadde jul i baktankene også. Planen var å vise dere hvor fint drivhuset ser ut, men så bor man i Rogaland og her blåste det så himla mye så drivhuset vårt ble litt skadet (mangler noen ruter kan man si). 

Og sist, men ikke minst vil jeg vise dere hvordan vi har pyntet ute. Vi hadde litt større planer for utebelysning, men rakk dey rett og slett ikke. 

Her er noen behind the sceen bilder :