DIY: Julepynt av tørkede appelsinskiver

15.09.2021

I år ble jeg utfordret til å pynte et juletre i natur med tradisjonelle innslag. Og da tenkte jeg å vise dere hvordan jeg tørker appelsinskiver (og annet frukt) og hvordan jeg lager fint hjemmelaget julepynt av det. Det er så enkelt og veldig fint til jul.

Kjøp flere appelsiner enn du tror du trenger. Vask appelsinene godt og skjær dem i tynne skiver. Hvis de er tykke kan det ta kjempe lang tid før de er helt tørre. Viktig! Tørk av med tørkepapir og legg skivene på et bakepapir.

Legg så appelsinskivene på et stekebrett som er kledd i bakepapir, og tørk de i ovnen på 65-80 grader i opp til 4 timer. Dette vil variere ut i fra ovnen og tykkelsen på appelsinskivene. Appelsinskiver kan lett bli for brune hvis de blir tørket for lenge. 

Heretter er det bare fantasien som stopper deg. Husk at du kan tørke både epler, lime, grapefrukt og blodappelsin. Personlig så syns jeg at sitron mister sin farge, men den og kan tørkes.

Du kan henge opp tørkede appelsinskiver som de er på juletreet og det vil se superfint ut. Ønsker du allikevel å bruke litt mer tid på det og lage dekorativ velduftende julepynt vil du trenge:

- Stjerneanis - Kanelstenger -Trekuler-Bånd og/eller hissing-Kongler

Avhengig av hva du velger å lage kan du også trenge limpistol og nål. 

Flere bilder kommer. 
FOTOGALLERI