Duften av jul

27.10.2022

Vi elsker jo duftlys, men til jul så syns jeg det er enkelt å lage din egen potpourri. Fordeller med julepotpourri er at du bestemmer selv hva du skal ha oppi, det er utrolig dekorativt og er er også en fin pakkekalendergave. Disse ingrediensene kan du bruke (eller bare noen av dem- opp til deg) : kanelstenger, tørkede appelsinskiver/sitrusskiver, stjerneanis, nellikspiker, småkongler, laurbærblad, eteriske oljer, mandler, muskatnøtt og mye mer. 

Hvis du ønsker å se hvordan jeg tørker appelsinskiver klikk på denne linken --> https://www.juliheimen.no/l/diy-juleynt-av-torkede-appelsinskiver/

Når du har bestemt hva du vil ha oppi, drypp noen få dråper med olje i blandingen. Eteriske oljer er ganske sterke så du trenger ikke ofte mye. Så kan du velge hva du skal ha det oppi en skål eller liten vase. Hvis du skal gi det i gave, kan du skrive ut en lapp og ha i norgesglass. De som får dette i gave blir garantert fornøyde. 

Alt dette kan du lage som varm kokende potpourri. Måten å gjøre det på er å koke alt dette på lav varme i en kasserolle. Det lukter rett og slett himmelsk. Under ser dere hvordan det kan pakkes inn og gis til kalendergave eller julegave- absolutt nydelig. Her på juleloftet bruker jeg det som pynt.