Hjemmelaget kongletre

23.10.2021

Pleier du å plukke med deg fine kongler hjem fra skogsturen, men lurer på hva du kan bruke de til? Jeg liker å ta med meg kongler i ulike størrelser og fasong, og bruker dem ofte i juledekorasjoner. Det finnes mange kreative måter å bruke kongler på, men i dag vil jeg vise dere hvordan jeg lager konglejuletre. 

Men først vil jeg nevne ting du bør gjøre før vi begynner med prosjektet. 

Før du begynner å ta konglene i bruk bør du skylle konglene godt. For å unngå at du tar med deg småkryp inn i huset, anbefaler jeg at du lar de ligge i vann med 2-3 dl eddik før du tørker dem i ovnen på 100 grader. Jeg pleier å legge de på bakepapir, og passe på at de ikke ligger for tett inntil hverandre. Mange har spurt meg hvor lang tid det tar å tørke kongler i ovnen. Svaret er at det er avhengig av hvor fuktige de er i utgangspunktet, hvor store de er og hvor tett de ligger på brettet. Det kan ta fra 2 til 4 timer. Husk å sjekke konglene regelmessig for å se at de åpner seg og snu de ved behov. Du vet at konglene er helt tørre når de åpner seg hele veien opp. 

For å lage kongletreet trenger du pappkjegle,nebbtang, limpistol, lim og saks. Jeg kjøpte pappkjegle i ulike størrelse på en hobbybutikk, men de kan du lett lage selv. Jo større kongle du har jo lettere blir det å komme til og ta konglen fra hverandre. Sorter dekkskjellene i størrelser slik at du kan bruke de største nederst og de minste øverst på pappkjeglen. Begynn å lime de fra bunnen av og oppover. 

Når du er nesten ferdig, vil du trenge å klippe til tre eller fire dekkskjell slik at de er spisse de i enden for å kunne lage toppen (bruk saks).  Og VOILÀ, nå har du kjempe fine kongletrær å pynte med til jul. På bildene under vil jeg vise dere hvordan de ser ut helt naturlig, og hvordan de ser ut med litt glitter på.