Hjemmelaget planteboks til bord dekorasjoner

11.10.2021

Jeg har i flere år letet etter en slags skuff eller planteboks som jeg kunne ha på bordet mitt i desember. Det skulle være fint, ha nok plass til både blomster og lys, og skulle være lett å ta vekk når vi får gjestene på julemiddag. I tillegg ville jeg ha mulighet å ha ekte blomster inni, for det syns jeg er så utrolig skjønt. Valget falt på planteboks (eller skuff) i tre. Mitt ønsker er å vise deg hvor enkelt det er å lage en enkel men nydelig planteboks til bord dekorasjoner. 

Du vil trenge:

  • 3 planker 80 cm (lengde) x 13 cm (bredde) (lang side)
  • 2 planker 13 cm (lengde) x 10 cm (høyde) (kort dise)
  • Spikere og skruer
  • Trebeis og klarlakk om ønskelig
  • 2 skuffehåndtak
  • Plast til å kle planteboksen innvendig ved bruk av ekte blomster/planter

Jeg likte de så godt at jeg bestemte meg til å lage tre stykk. Du spikrer først de to lange sidene til bunnen. Når det er gjort spikrer du korte sidene på utsiden av rammen og VIOlA, skuffen er ferdig. Det er nå du må ta stilling til om du har lyst å beholde trefargen, eller om du har lyst å beise de eller male hvit. Mitt valg var å bruke beis (en mørk brun farge) fordi jeg hadde lyst å ha mulighet å male det på et senere tidspunkt hvis jeg ville. Bare husk å beise eller male før du eventuelt monterer skuffehåndtakene. 

Det tar litt tid til beis er helt tørt. Hvis du velger å ha på klarlakk, vil det ta noen ekstra dager til det er klart for montering av håndtak. Av tre plantebokser hadde kun en skuffehåndtak, men i år monterer jeg på alle- det var så mye lettere å flytte på de. 

Hva syns du? Ble de fine? Gleder meg til å vise dere mange måter de kan brukes på :)