Hvordan pynte juletre? Juliheimen sine fem tips

15.09.2021

1. Sett opp juletre dagen før du har planlagt å pynte

Hvordan du setter opp et juletre vil være avhengig av om du har ekte eller kunstig juletre. For ektegrantre er det viktig å huske å ta av nettet slik at grenene har mulighet til å rette seg ut. Vår anbefaling er å ha det litt kjøligere inne den dagen du kommer hjem med juletre slik at det ikke blir for stor temperatur forskjell mellom ute og inne. Velg gjerne en plass i huset der det ikke er for varmt.

Hvis du har kunstig juletre så anbefaler vi at du bruker litt tid på å ta alle grene fra hverandre og i alle retninger. Det gjør en kjempe forskjell på slutt resultatet for du vil unngå å ha for store gap mellom grenene. Sjekk at grener med lys (hvis juletreet har innebygd lys) er jevnt fordelt.  


2. Julelys

Det er veldig fint med mye julelys på juletre. Prøv å bruke julelys i forskjellig stil (eller farge?). Her valgte vi å bruke blinkende mini led-lys som lager spill i treet. Det er spesielt fint hvis du ikke liker å ha for mye pynt på treet ellers. Mini led-lys er kjempe praktiske siden de kan flyttes på undervis i pyntingen. 

3. Julestjerne

Juletreet er ikke helt komplett uten julestjerne på toppen. Julestjerne kommer i flere former og stil, med og uten lys. Denne gangen har vi brukt noe helt annet, kanskje vi kan friste deg til å tenke ut av boksen og prøve noe annet? På bildene under ser du at vi har tatt flere kunstige grener med glitter og bær, og har bundet de sammen med blomstertråd, som vi senere har festet på toppen av treet. 

Vi har brukt kunstige grener gjennom hele treet. Med denne metoden vil treet virke fyldigere og ha en mer gjennomført designer look. 

4. Silkebånd eller glitter?

Liker du å ha glitter på juletreet? Nå er det riktig tidspunkt å ha det på.  Vi liker godt å kombinere silkebånd og glitter på våre juletrær. På bildet ser du flere måte å bruke silkebånd på, men hvis dere ønsker det så kan vi lage et detaljert innlegg om dette temaet. 


5. Sist men ikke minst- julekuler 

Det er mye vi har å si om plassering av julekuler, men det beste råde vi kan gi dere er å henge enkle kuler som reflekterer lys dypt inni treet først. De fineste julekulene man har skal henges på den siden av treet en ser mest på. Begynn å henge de største julekulene nederst på treet og de minste øverst. 

Hvor mange julekuler du kan henge på juletreet er avhengig av flere ting, men det bunner i hvor pyntet du selv ønsker at juletreet skal se ut. Deretter er det avhengig av hvor stort juletreet ditt er, hvor store julekulene er og hvor i rommet juletreet står.