Juledekorasjon av papp kjegle

08.11.2021

For noen dager siden laget jeg kongletre, og dette syntes mange var veldig spennende. Jeg fikk spørsmål om jeg kunne lage flere slike juledekorasjon men som kanskje tar mindre tid. Så her er mitt vri på papp kjegle juletre. Du vil trenge: papp kjegle så klart, ModPodge (jeg liker best gloss varianten), hyssing og/eller annet tråd, superlim og hansker. Har du ikke ModPodge kan du bruke skolelim og vann (50/50 forhold). Så kommer eventuelt ting du vil pynte juletrærne med i tillegg.  

Fase nummer en er å bestemme om du vil male papp kjeglen eller beholde den brune fargen. Mitt valg var å male en av to hvit. Deretter bestemmer du hvilken type tråd eller hyssing du har lyst å bruke. Jeg bestemte meg for vanlig hyssing for en mer naturlig look, og bomullstråd med glitter. 

Dypp så tråd i ModPodge eller lim/vann blanding og begynn å surre det tilfeldig rundt kjeglen og stopp når du er fornøyd. Du kan ha så lite eller så mye tråd på kjeglen du vil. 

Det er egentlig det. Du har nå laget et juletre, som du kan bestemme å ha som den er, eller pynte det. Røde perler er aldri feil spør du meg , jeg har brukt de å pynte med. Disse røde perler som var avflatet og var dermed lettere å lime på (kjøpt på panduro butikk - ikke sponset). Husk å ha på deg hansker når du jobber med superlim. Under ser du slutt resultatet:)