Natur julepynt laget av eikenøtter

17.11.2021

Jeg syns at hjemmelaget julepynt har sin sjarm. For mennesker som elsker naturtema er dette prosjektet superkjekt. Det er nemlig å lage julepynt av eikenøtter. Jeg ble inspirert av Halvor Bakke, og har bestemt meg å teste det ut. Så i fjor prøvde jeg dette for første gang, og ble meget fornøyd. I år har jeg bestemt meg å gjøre det igjen siden det passer kjempe fint med naturtema vi skal ha på et juletre. 

Begynn med å samle eikenøtter fra skogen. Det er best å samle de før de detter av treet, men det gjør ingenting om de detter på bakken. De bli bare brunere, men kanskje det er looken du er på jakt etter. 

Eikenøttene skal først varmebehandles. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir, men at hattene. Disse skal ikke varmebehandles, og skal limes på nøttene etter at de er varmebehandlet. Eikenøttene skal varmebehandles på 80 grader i ca 50 min. Ikke steek de for lenge for da sprekker de. Etter at de er varmebehandles kan du bruke de i mange år.


La nøttene kjøe seg litt før du limer på hattene. Så kan du bestemme deg om du skal beholde de som de er, eller om du har lyst å spraye de med maling.