Påskeverksted

05.04.2023

Påsken er rett rundt hjørnet og for mange av oss betyr dette en mulighet for å være kreativ, tid med familien, masse god mat og fargerik påskepynt. Jeg elsker å lage påskepynt og arrangerer ikke så sjeldent påskeverksted. Det er så gøy å kunne lage pynt igjen etter en kald og mørk vinter. Her i Rogaland var det så fint vær at jeg lagde kransen ute. Det var rett og slett fantastisk i sola. Under ser dere hvordan årets hjemmelaget påskepynt ser ut og jeg håper at dere finner litt inspirasjon. Jul i heimen ønsker dere en riktig god påske !

1. En vakker krans er en ikke til å absolutt nødvendig i vårt hjem. Vi henger den foran inngangsdøra; der er det kaldt slik at kvistene og blomstene holder seg fine lenge  Du trenger en base og her brukte jeg halm krans. Hvis jeg skal være helt ærlig så ville jeg helst ha brukt krans av kvister, men rakk ikke å lage den i år. Hagesaks er fornuftig å ha tilgjengelig i tilfelle du skal kutte noen kvister. Jeg bruker ståltråd til å surre blomster og kvister rundt kransen.  

Denne kransen er todelt. På den ene siden har jeg surret rundt kun kvister og på den andre siden eukalyptus og brudeslør. Tanken var å lime påskeegg av plast på den siden med blomster og små fugler på den andre siden. 

Så nå har vi kommet halvveis. Finn fram påskeegg og eventuelt annen dekorasjon. Jeg brukte limpistol til å legge de akkurat der jeg vil ha de. Husk å lage en oppheng på baksiden av kransen. 

2. Påsketre er superenkelt å lage og så utrolig gøy for store og små. Du trenger grener som du henter fra  hagen eller skogen, grener med gåsunger, fjer og påskegg. Jeg fikk vrihassel som jeg syns er superfin og enda bedre kan spares til jul. 

Farger er supergøy, men ønsker du en mer monokromatisk look, velg to tre fager. Jeg valgte fjer i naturfarge og påskegg i gul, gull og hvit. Noen er lage av plast og andre av glass. 

3. Fargerik krans til kjøkkenet lager du raskt ved å bruke en liten krans, påskeegg i ulike farger og limpistol. Det tar ikke mer enn 15 minutter og dette er en krans du kan bruke i flere år. 

- Vi setter enorm pris på om du deler siden vår-