Tips til aktivitetskalender

17.11.2021

Vi har de siste årene forsøkt å bytte ut pakkekalender gaver med aktiviteter. Vi har ganske store barn i hus, og de verdsetter mer tid med familien en gaver og sjokolader. Men det er ikke alltid lett å lett å komme på aktivitetene som passer for alle. Så i dag har jeg lyst å nevne aktivitetene som er en MUST i vårt hjem. 

1. Velge nytt julepynt. 

 Vi har for noen år siden begynt denne tradisjonen med å dra på julepynt handel hvor ungene får lov å  kjøpe det de liker. Hver av ungene har fått tildelt egen plastboks med julepynt med deres navn på. Planen er at de får dette med seg da de flytter ut.

2. Juleverksted

Vi er heldige at vi elsker alle sammen i familien å lage julepynt selv (vel noen mer enn andre). Juleverksted er en fin måte der alle som deltar kan sette sitt personlige preg på julepynten. Av og til lager vi også julegaver, eller pakker inn gaver på en annerledes måte. 

3. Nisseluebowling

Hvert år bowler vi i desember. Dette er noe alle gleder seg masse til. Vi har på oss julegensere og nisseluer. Det er nok et syn som vi kommer inn, men superkjekt er det. Den fineste/rareste nisselue får også en premie. 

4. Blind julebrus smaking

Vi er ikke enige om hva som er den beste julebrusen. Så hvert år kjøper vi inn alle typer vi kan få tak i. Kun en person vet hvilken julebrus blir servert. Vinneren blir koret på slutten av kvelden.

5. Bake pepperkakehus.

Vel denne trenger ikke å forklares. Supergøy aktivitet for store og små

6. Bakedag

Dette er en slager. Vi elsker å bake og vi setter av en hel dag til det. Det går ofte i pepperkaker, serinakaker og brune pinner. 

7. Teater og/eller kino

Samboeren min og jeg elsker teater, og ungene elsker kino. Så vi prøver å dra på begge deler. I år skal  de voksne gå på ballett og se "Nøtteknekkere" med Moskva Art Theater. Det falt ikke helt i smak for ungene. Da blir det å gå på kino sammen med dem i tillegg. 

8. Gjenbruksrunde

Vi elsker å ha en gjenbruksrunde fordi vi syns at gjenbruk er bra, og fordi vi finner alltid søte ting. Jeg samler bl.a. gamle keramiske nisser. 

9. Førjulsmiddag på restaurant

Vi syns at det er viktig at ungene i hus får bestemme hvor og når i desember vi skal spise ute. Siden vi bor i nærheten av Stavanger, velger vi å kle oss fint og spise der. Godt for voksne at noen andre lager mat og ungene koser seg,

10. Se julefilmer.

Den trenger heller ikke forklaring, men vi lar ungene velge filmer. En ting er sikkert vi ser alltid på tre nøtter til Askepott på julaften.